Har du fått stopp i avloppet? Spolbil ofta på plats redan inom 15 minuter

Ett samtal räcker. Jourtjänsten inom fastighetsteknik betjänar dig 24/7.
Vi är din enda avtalspartner, hos oss får du alltid en lokal spolbil.

Vi öppnar stopp i avlopp 24/7

Våra jourhavande spolbilschaufförer hjälper dig när du behöver. Ifall du fått stopp i avlopp ring 24 Centers kundservice på 020 74 24 70 så hjälper vi! Kundservicen har öppet 24/7, ring när du behöver hjälp. Vi öppnar stopp i avlopp!

24 Center rekommenderar att spola avloppen ordentligt ifall det har blivit stopp. Då du ringer till kundservicen, beskriv hur och var det är stopp. Ifall det är enbart ett ställe som det är stopp i så kan det vara att en rörmokare kan få upp stoppet med hjälp av en avloppsfjäder. Men ifall det är stopp på två olika ställen i huset kan det betyda att stoppet är längre ner i avloppsrören och då är det bäst att spola rören ordentligt med en spolbil.

Vad kan man göra för att förebygga att det inte blir stopp i avloppet?

För det första, sätt inte saker i avloppet som inte hörs dit. Kaffesump, fett, matrester mm. ska man inte sätta i köksvasken.  Släng inte heller bomullspinnar i toaletten då de kan lätt hamna på tvären i avloppet och på så sätt påbörja ett stopp. 

Nu och då kan det vara bra att spola avloppen med hett vatten. Häll hett eller kokande vatten under ett par minuter i köksavloppen. Det heta vattnet hjälper med att lösa upp fett som blivit fast i avloppet. 

Hår brukar orsaka stopp i duschens golvbrunn men det kan man förebygga genom att regelbundet rensa golvbrunnen. 

Öppning av avlopp med hemknep

Före du kallar på hjälp kan du försöka öppna avloppet med ett par hemknep. Börja med att hälla hett vatten i avloppet för att lösa upp fett är ett knep som funkar ifall det inte blivit helt och hållet stopp. Du kan även köpa avloppsöppnare från din närmaste järnhandel men de brukar vara fyllda med en massa kemikalier. Ett alternativ också är att hälla 1 dl matsoda och 2 dl spritättika i avloppet. Matsodan och ättikan skapar tillsammans en kemisk reaktion och det börjar bubbla och pysa i avloppet. Efter 10 minuter har medlet verkat. Häll varmt vatten ännu i ett par minuter i avloppet. Kom ihåg att använda skyddshandskar för säkerhetens skull.

När ska man kalla på proffs?

Ifall du står i badrummet och ser att toaletten sprutar avloppsvatten överallt är det kanske aningen för sent att hälla ättika i avloppet. Ifall stoppet inte är så dramatiskt, men du ändå har testat med hemmaknep, haft den behändiga grannen på besök med sin avloppsfjäder och inget av det hjälpt så är det dags att kalla på proffs. Vi spolar ditt avlopp snabbt och behändigt! Ring 020 74 24 70 eller ifall det är mindre brådskande, beställ online

Play Video

Du betjänas alltid av en lokal spolbil!

Karta över Sverige

Tjänster

Vanligt ställda frågor - spolbil

  • Ifall det är stopp på fler ställen än ett, är det ett tecken på att stoppet ligger djupare i rören och då rekommenderar vi att beställa spolbil. 
  • Vardagspris (7-15) exkl. rot är 1690 kr/h (min. 2h) Inkl. rot är vardagspriset 1183 kr/h (min. 2h). + 890 kr servicebil
  • Jourpris (vardagar 15-23, lö-sö) exkl. rot är 2690 kr/h inkl. rot 1883 (min. 2h) + 890 kr servicebil
  • Materialavgift kan tillkomma.

Prissättningen på 24 Centers service hittar du på https://24center.se/priser/

  • Då det uppstår repeterande problem med avloppet kan man filma avloppet för att se ifall det är i gott skick. T.ex. ifall avloppen drar dåligt, avloppen bubblar eller vattnet stiger upp i handfatet. 
Puhelin ikoni

Vi besvarar ditt samtal
omedelbart 24/7/365

pakettiauto ikoni

Vi skickar genast
ett proffs till platsen

100% ikoni

Vi erbjuder 100%
nöjdhetsgaranti

Vi har jour varje dag.
Ring för att få ett proffs på plats!

247 ympärivuorokauden

Kontakta oss

Kontakta oss

Dessa artiklar kan intressera dig

Brunn

Stopp i avlopp

Det här är en artikel, ifall du behöver hjälp med att få upp ett avlopp som fått stopp, klicka här. Bubbel betyder trubbel Drar toaletten

Read More »