Rörmokaren räddade natten

Byte av sprutande kran som jourarbete

En söndrig kran som väckarklocka! Rörmokaren räddade dagen, eller borde man säga rörmokaren räddade natten?

Det var en klar natt i maj. Klockan var runt halv 11 när ett par från Lahti var på väg och lägga sig, helt omedvetna om den inte så trevliga överraskning som väntade dem. Oftast när man just fått sömn och blir väckt så är man inte på det bästa humöret. Det känns inte så trevligt och man kan bli lätt irriterad. Ännu värre är det ifall det är ett hustekniskt fel som väcker en, då blir det lätt att släppa ut ett par grodor ur munnen. 

Paret vaknade i ljudet från sprutande vatten. Mannen steg upp och började ta reda på vad som var problemet. Ljudet verkade komma från köket, “Vad kan det vara som har sånt ljud?” mumlade han för sig själv. I köket hittade han problemet, en läckande kran. Det sprutar vatten överallt från en koppling i kranen. Mannen visste genast vad man ska göra. Han springer ner i källaren till huvudventilen och stänger av vattnet från hela huset. Nu sprutar det inte längre och han kan börja torka köket med en handduk. Frun hade också stigit upp och undrade vad som hänt.

“Kollar du på nätet ifall man ännu kan få tag på en rörmokare den här tiden på dygnet?” frågar mannen sin fru. Efter en stund svarar frun att hon hittat ett ställe som har öppet 24/7 och kan få en rörmokare på plats oftast redan inom 15 minuter. Mannen ber frun ringa 24 Center och en lugn kundbetjänare svarar i telefon. Efter att ha pratat en stund med kundbetjänaren så görs beställningen. Kundbetjänaren lovar att rörmokaren kommer att vara på plats och fixa situation inom en timme.

Rörmokaren på plats inom en timme efter beställningen

Det tog inte länge efter samtalet till 24 Center förrän rörmokaren ringer. Rörmokaren berättar att han faktiskt råkar ha en ny kran med sig och att problemet kommer att lösa sig på en gång. 

Efter att lite under en timme har gått efter samtalet, så kommer rörmokaren till platsen med den nya kranen och lite efter midnatt var uppdraget utfört enligt överenskommelse. Vattnet kunde kopplas igång på nytt. Paret tackade teknikern och sade att det är mycket trevligare att gå och lägga sig då man vet att jobbet blev gjort, så man inte behöver fundera på saken på morgonen längre.

Ring 24 Center när du behöver rörmokare

Det här problemet och en massa andra löste sig tack vare 24 Center och våra samarbetspartners. Alla fall behöver inte vara lika akuta som detta, vi tar även emot mindre brådskande ärenden. Vid mindre brådskande ärenden kan du beställa online eller ringa kundtjänsten ifall du känner dig att du helst vill prata med någon först. Vi svarar i telefon 24/7 och ser till att du får den hjälp som du behöver. Ring 020 74 24 70 så hjälper vi.

Ifall du också fått problem med VVS hemma hos dig och behöver en kunnig rörmokare så ring 24 Center. Vi hjälper dig med rörmokare!

Senaste bloggar

10 sätt att spara energi
Allmän

10 sätt att spara energi

Tiden för årets högsta elkonsumtion är här, och många kommer ihåg förra vinterns toppar i elräkningarna. Vi uppmuntrar till att fortsätta spara el, eftersom små

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du en förmån värd 100 kronor vid din nästa beställning.