Några av de vanligaste toalettproblemen

Toalettproblem:

Toalettproblem kan vara ett irriterande och obehagligt problem som kan uppstå när man minst förväntar det. Det finns dock många olika saker som kan orsaka toalettproblem, och det kan ibland vara svårt att veta hur man ska hantera situationen. I den här bloggposten kommer vi att titta närmare på några av de vanligaste toalettproblemen och vad du kan göra för att lösa dem.

Toaletten rinner konstant

En toalett som rinner konstant är inte bara irriterande, utan kan också leda till högre vattenräkningar. Detta kan bero på att flottören inte fungerar som den ska. Flottören är den delen av toaletten som styr vattenflödet, och om den är skadad eller inte fungerar som den ska kan det leda till att toaletten rinner konstant.

Flottören hittar du i toalettens vattenbehållare. Flottören är en boll eller en kopp och den flyter på ytan av vattnet. Flottörens uppgift är att reglera vattenflödet till behållaren.

För att åtgärda detta problem kan du först kontrollera att flottören sitter ordentligt på plats. Om det inte hjälper kan det vara nödvändigt att byta ut flottören helt och hållet.

Toaletten spolar inte ordentligt

Om toaletten inte spolar ordentligt kan det vara ett resultat av att vattnet i toalettens cistern inte fylls tillräckligt högt. Detta kan bero på att flottören inte sitter ordentligt på plats eller att det finns något som blockerar vattenflödet.

För att åtgärda detta problem kan du först kontrollera att flottören sitter ordentligt på plats och justera den om det behövs. Om det inte hjälper kan det vara nödvändigt att rensa ut toalettens avlopp för att lösa eventuella blockeringar.

Toaletten läcker vatten

En toalett som läcker vatten kan leda till höga vattenräkningar och även skada golvet eller väggarna runt toaletten. Detta kan bero på en skadad tätning eller en trasig vattenventil.

För att åtgärda detta problem kan du först kontrollera tätningen runt toalettens botten och se om den behöver bytas ut. Om det inte hjälper kan det vara nödvändigt att byta ut vattenventilen.

Toaletten luktar illa

En toalett som luktar illa kan vara mycket obehagligt och kan också indikera ett problem med avloppssystemet. Detta kan bero på att toaletten inte spolas ordentligt eller att det finns en blockering i avloppsröret.

För att åtgärda detta problem kan du först kontrollera att toaletten spolas ordentligt och att det inte finns några blockeringar i avloppsröret. Om det inte hjälper kan det vara nödvändigt att använda en avloppsrensare eller be en professionell VVS-tekniker att hjälpa till.

Ring 24 Center när du behöver rörmokare

24 Center och samarbetspartners hjälper dig då du fått problem med toaletten. Alla fall behöver inte vara lika akuta , vi tar även emot mindre brådskande ärenden. Vid mindre brådskande ärenden kan du beställa online, men ifall du vill kan du även ringa kundtjänsten ifall du känner dig att du helst vill prata med någon först. Vi svarar i telefon 24/7 och ser till att du får den hjälp som du behöver. Ring 020 74 24 70  så hjälper vi.

Ifall du fått VVS-problem hemma hos dig och behöver en kunnig tekniker så ring 24 Center. Vi hjälper dig med alla VVS-problem!

Senaste bloggar

10 sätt att spara energi
Allmän

10 sätt att spara energi

Tiden för årets högsta elkonsumtion är här, och många kommer ihåg förra vinterns toppar i elräkningarna. Vi uppmuntrar till att fortsätta spara el, eftersom små

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du en förmån värd 100 kronor vid din nästa beställning.