Läckage från taket i vardagsrummet

"Det läcker från taket i vardagsrummet"

Det var julens mellandagar hemma hos en familj från Björneborg. Familjen njöt av ett helt normalt och trevligt jullov och väntade på att snart blir det nyår! Pappan var ute och joggade, mamman lagade middag i köket och barnen lekte med sina nya leksaker de fått till julklapp. Efter en stund sade ett av barnen till mamman att nu tar toaletten och svämmar över. Mamman tog en paus från matlagandet och gick upp för att kolla. Toaletten spolade inte och det kom vatten upp ur toan. 

Efter en stund kom familjens far också hem och försökte med hemknep få upp stoppet. Efter att testat med propplösare, avloppsrensare och mycket svett fick far ge sig. Det stoppet verkar inte lösa sig med hemknep. Ett av barnen skrek till “Det läcker från taket i vardagsrummet!” Nu började de det bli dags för lite panik. 

De ringde till det första numret som de hittade på internet, numret var till 24 Center. Telefonen ringde i 24 Centers kontor och kundbetjänaren lyssnade på problemet. All information av uppdraget togs upp och kundbetjäningen lovade en rörmokare med de rätta verktygen snabbt på plats. Klockan var redan sex på kvällen, men de fick en rörmokare på plats som jour inom en halv timme.

Rörmokarna på plats inom 30 minuter

Rörmokarna konstaterade att avloppet gått sönder på grund av stoppet och avloppet hade börjat läcka igenom taket i vardagsrummet. För att förhindra att skadorna skulle bli värre tömdes avloppet med hjälp av en spolbil som sög upp avloppsvattnet. Efter det konstaterade rörmokarna att det blivit fukt i strukturen. Rörmokarna berättade åt kunden att vara i kontakt med sitt försäkringsbolag. Försäkringsbolaget kommer att stå för kostnaden för spolbilen. Rörmokarna gav även råd för eftervården och reparation av skadorna som skett.

Kostnad

24 Centers faktura till kunden var:

  • Arbetet: 396,00 e (ca. 4100 kr)

  • Jouravgift: 267,00 e (ca. 2800 kr)

  • Filming av avlopp: 271,25 e (ca. 2850 kr)

  • Tömning av avlopp: 271,25 e (ca. 2850 kr)

  • Sammanlagt: 1205,50 e (13 805,50 kr)

Allt bra till slut

Kunden var nöjd med 24 Centers del av arbetet. I feedbacken beskrev kunden ärendet enligt följande: “Kundbetjäningen var saklig och förstod att hjälp behövs snabbt. Rörmokarna gjorde sitt bästa. Vi fick en bra första hjälp till situationen och rörmokarna förhindrade att värre skador skulle ske. Tömning av avloppet förhindrade att mer avloppsvatten skulle läcka i strukturen och i nedre våningens vardagsrum. Deras uppdrag tog slut då allt som kunde göras var gjort! De uppskattade situationen och gav som instruktion att ta kontakt med försäkringsbolaget. Tackar! Skadan i toaletten med avloppsvattnet var vidrigt och kom som en överraskning. Vår snabba reaktion till situationen och tack vare att vi fick snabbt hjälp, speciellt när man tar i beaktande tidpunkten på dygnet (lördag kväll) var bra. Verkligen fint att det finns en sån här jourservice! Vi har fått den första hjälp som behövdes för skadan. Verkligen bra service. Hoppas den här jourtjänsten fortsätter att finnas i framtiden.”

Ring 24 Center då du behöver rörmokare

Har du också fått problem med rören och avloppen hemma hos dig? 24 Center har hjälpt otaliga privatpersoner i nöd. Vi tar även emot mindre brådskande ärenden och då kan du även beställa online, eller ringa kundbetjäningen ifall du känner att du hellre vill prata med en kundbetjänare genast. Kundbetjäningen har öppet 24/7 och ser till att du får den hjälp som du behöver. Ring 020 74 24 70 så hjälper vi.

Ifall du har VVS problem och behöver en kunnig rörmokare så ring 24 Center kundbetjäning. Kundbetjäningen har öppet 24/7. Vi har service inom det mesta angående husteknik. Ifall du behöver en elektriker, rörmokare, spolbil mm. så ring oss. Vi hjälper.

Senaste bloggar

10 sätt att spara energi
Allmän

10 sätt att spara energi

Tiden för årets högsta elkonsumtion är här, och många kommer ihåg förra vinterns toppar i elräkningarna. Vi uppmuntrar till att fortsätta spara el, eftersom små

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du en förmån värd 100 kronor vid din nästa beställning.