Flygplan och baklåsta bilar

Upplåsning av bil som gått i baklås

Det var en mörk lördags kväll i oktober. Motorvägen färgades gul från ljuset från lyktstolparna. En äldre gentleman körde med sin Volkswagen Bora mot Kuopios flygfält. Mannens take-away kaffemugg rykte i bilens kopphållare. Flyget till Helsingfors avgår om en och en halv timme. Klockan är 19:22.

Flygplatsen ligger vid en sjö och det är ingen rusning fastän det är lördag kväll. Mannen kör sin bil till parkeringsplatsen och parkerar den i närheten av huvudingången till flygplatsen. Han tar och dricker upp sitt kaffe och stiger ut från bilen för att ta sitt bagage från bakluckan. Han stänger dörren med det samma. Då hörs det ett litet knacks och bilen låste sig själv. 

Mannen blir aningen nervös och testar att öppna dörren. Det hjälper inte, den är i lås. Han går till bakluckan. Den är också i lås. Alla dörrarna är i lås och nycklarna till bilen sitter fast i tändningslåset. Det är under en och en halv timme kvar tills flyget avgår och både hans bagage och nycklar sitter kvar i bilen. Till och med telefonen blev kvar in i bilen.

Han bestämmer sig att fråga hjälp av flygplatsens personal. Personalen reagerar omedelbart och ringer hjälp åt mannen. De ringde åt 24 Center och frågade hur länge det skulle för att få ett proffs på plats som skulle kunna öppna den baklåsta dörren. Kundbetjänaren lovade låssmed på plats inom en timme och det här räckte åt personalen.

Mannen väntar vid ingången till terminalen. Han kollar lite nervöst på sin klocka. Det är lite på 45 minuter till flygplanets avgång och då anländer låsexperten på plats. Han hälsar på mannen med lås problemet, ber honom att visa var bilen står och sätter igång. Det tar inte länge för experten att få upp låset på bilen.

Gentlemannen tackar för hjälpen, tar sin mobil, nycklar och bagage och börjar gå mot säkerhetskontrollen- De känner igen honom i säkerhetskontrollen och släpper honom förbi kön. Säkerhetskontrollen går snabbt och smidigt och mannen hinner i tid till planet. När han äntligen får sitta ner släpper han en suck av lättnad. 

24 Centers kundbetjänare var glad över beställningen som gick smidigt. För det var inte enbart en bils dörr som skulle öppnas, utan det var också fast på att få en kund i tid till sitt flyg. Vi på 24 center vill betjäna våra kunder så bra som möjligt! Vi vill vara med i våra kunders berättelser och vill försäkra att de har ett lyckligt slut.

Ring 24 Center då du behöver låssmed

Det här problemet och många fler löste sig tack vare 24 Center och våra samarbetspartners. Har du också blivit utlåst eller kanske behöver du hjälp med att förnya ditt låssystem? Isåfall ring 24 Center så hjälper vi. Vi tar emot brådskande och mindre brådskande ärenden. Du kan  beställa online eller ring vår kundtjänst 020 74 24 70. Vi svarar i telefon 24/7 och ser till att du får den hjälp som behövs. 

Ifall du också fått problem med låsen och behöver en kunnig låssmed så ring 24 Center. Vi hjälper!

Senaste bloggar

Allmän

Rätt sorts belysning

Genom att välja rätt typ av belysning ökar du bekvämligheten och säkerheten De nordiska länderna hör till naturens egen belysning. På sommaren finns det tillräckligt

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du en förmån värd 100 kronor vid din nästa beställning.