Entreprenörens morgon

Nyckeln avbruten i låset till garaget

Entreprenörers tid brukar vara dyrbart. En entreprenör förlorade nästan en stor del av denna dyrbara tid en morgon i januari.

 

Mannen satt i sitt kök och drack morgonkaffe medan han gick igenom dagens tidning. Han är en entreprenör och har dagens arbete framför sig. Efter att han ätit frukost och druckit sitt kaffe är det dags att ta sig ut och utföra. Mannen stiger upp, drar på sig sin jacka och stövlar och stiger ut. Det är kallt och andan ångas i den fräscha luften. 

 

Mannens bil är parkerad i garaget och tanken av en färdigt uppvärmd bil känns bra. Han knallar fram till garage dörren medan snön knarrar med stegen. Han tar fram sin nyckel och trycker in den i Abloy-låset. Då han försöker vrida på nyckeln märker han att allt är inte som det ska. Nyckeln är fast och det går inte att vrida på den. Han tänkte att äsch, det är väl bara trögt i låset när det är så kallt. Då sätter han lite extra kraft i vridandet. Då hörs det ett knacks och mannen står förbryllad och stirrar på en brusten nyckel. Hälften i hand och hälften i kvar i låset. 

 

Så står han där en stund och funderar vad man borde göra. Han kan ju inte stanna hemma från jobbet idag, kalendern är fullbokad. Han har ju en reservnyckel men på grund av att nyckelstumpen sitter kvar djupt i låset så hjälper det inte med reservnycklar. Då bestämmer mannen sig för att sluta stressa, för han vet att en låssmed får fixat låset i ett ögonblick. Efter lite googlande för att ta reda på varifrån man snabbast får tag på en låssmed så ringer han.

 

Telefonen ringer i 24 Centers kundbetjäning. Kundbetjänaren tar emot rutinuppdraget och lovar åt kunden att få en låssmed snabbt på plats. Mannen satt inne i värmen en stund och märker när en bil svänger in på gården. Det är låssmeden. Mannen går ut och märker att låssmeden har redan satt igång med låset i garaget. Efter en stund är nyckelstumpen borta, låset smörjts med tinande låsspray och dörren öppnad med reservnyckeln. 

Entreprenören tackade och hoppade med det samma i bilen för att hinna till jobbet. Under tiden blev låssmeden på plats för att packa ihop sina verktyg i bilen. Fastän den lilla motgången på morgonen tänkte kunden att idag blir en bra dag.

Ring 24 Center då du behöver låssmed

Det här problemet och många fler löste sig tack vare 24 Center och våra samarbetspartners. Har du också blivit utlåst eller kanske behöver du hjälp med att förnya ditt låssystem? Isåfall ring 24 Center så hjälper vi. Vi tar emot brådskande och mindre brådskande ärenden. Du kan  beställa online eller ring vår kundtjänst 020 74 24 70. Vi svarar i telefon 24/7 och ser till att du får den hjälp som behövs. 

Ifall du också fått problem med låsen och behöver en kunnig låssmed så ring 24 Center. Vi hjälper!

Senaste bloggar

10 sätt att spara energi
Allmän

10 sätt att spara energi

Tiden för årets högsta elkonsumtion är här, och många kommer ihåg förra vinterns toppar i elräkningarna. Vi uppmuntrar till att fortsätta spara el, eftersom små

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du en förmån värd 100 kronor vid din nästa beställning.